Olgu kaheksajalg, seepia või kalmaar – mereandide trio vajab erilist hoolt, et see muutuks pehmeks ja õrnaks.
Kaheksajalg, seepia, kalmaar
Kaheksajalg maitseb (ilma naha ja lõualuudeta) küpsetatult, praetult, smooritult ja grillitult. Kaheksajala või seepiana tuntud loomad vajavad pikka küpsetusaega. Suuremate eksemplaride puhul tuleks liha enne pehmeks haamerdada.
Kalmaar, seepia
Kümne jäsemega seepia võib olla kuni 65 cm pikkune, aga mida väiksem see on, seda pehmem on liha. Enne küpsetamist tuleb sisemine lubjakoor, lõualuud ning sisikond ja tindikott eemaldada. Alles siis on võimalik seepiat (ka täidetult) grillida või praadida.
Kalmaar
Esmalt tuleb eemaldada nahk, lõualuud, silmad, sisemus ja läbipaistev kilp. Kalmaari kasutatakse toorelt sushi või sashimi jaoks või küpsetatult. Sealjuures tuleks seda vaid lühidalt (mitte kauem kui kaks minutit) keeta, praadida, grillida või driteerida või 30 kuni 45 minutit smoorida. Muidu muutub liha kiirelt vintskeks ja kummitaoliseks. Suuremaid neist tuleks enne küpsetamist pehmeks haamerdada.