Üle maailma pakuvad järjest rohkemad tippkokad oma restoranides ka taimetoidumenüüsid. Ka vannutatud lihasööjad oskavad seda hinnata.
Kui Denis Cotter kohvikust Paradiso valiti aastal 2010 Iirimaal Corkis aasta kokaks, oli kogu gurmeemaailm hämmingus, sest Cotter juhib ühte parimaid taimetoidurestorane Iirimaal. Mõningate eranditega nagu Tal Ronnen (Le Cordon Bleu, St Louis), Alain Passard (L'Arpège, Pariis), Pietro Leemann (Joia, Milano), Christian Wrenkh (Wiener Kochsalon, Viin) ja Rolf Hiltl (Hiltl, Zürich), leidub tippgastronoomias vaid harva taimetoitu.
See on aga muutumas. Ameerika staarkokad Thomas Keller (The French Laundry Yountville’s, Californias ning Per Se New York City’s), Jean-Georges Vongerichten (s h Jean Georges New York City’s), Eric Ripert (Le Bernardin New York City’s) ja Charlie Trotter (varasemalt Charlie Trotter’s Chicagos) avaldasid mõni aeg tagasi taimetoidu kokaraamatu („Great Chefs Cook Vegan”, Gibbs Smith Pub), mis ilmselgelt inspireeris paljusid kolleege. USA tippkokad Carla Hall, Michael Chiarello, Hubert Keller, Radhika Desai, Paul Qui, Kenny Gilbert ja Hector Santiago said 2012. aprillis oma taimetoiduroogade eest veebiplatvormilt „The Opinioness of the World” seitsme parimana tunnustuse.
Gabriele Kurz pakub oma rahvusvahelistele külalistele restoranis Magnolia viie tärni kuurordis Madinat Jumeirah Dubais tipptasemel taimetoidulisi gurmee-eineid. Ja Michael Hoffmann Berliini staarrestoranist Margaux pakub kaasaegset kuuekäigulist „taimemenüüd”, mille koostisosad tulevad tema enda aiast Brandenburgist. Saksa telekokk Christian Henze ütleb: „Staargastronoomias olid taimetoidud pikka aega varjus. See muutub praegu aga väga kiiresti, sest üha enam kolleege näeb taimetoiduköögi lugematuid loomingulisi võimalusi ja kõrget naudingupotentsiaali. Paljud kõrgetasemelised restoranid pakuvad täna täiuslikke taimetoidu eineid või isegi kogu menüüd.”