Mitte lihtsalt kaunistus: võrsed ja mikrolehed

Kulinaariatrendid Tunedin - stock.adobe.com

Mitte lihtsalt kaunistus: võrsed ja mikrolehed

Ameerikas kaovad need poelettidelt nagu soojad saiad ja neid peetakse supertoiduks: lehtkapsa ja brokoli, redise ja kressi, herneste ja läätsed ning paljude muude köögiviljade äsjatärganud, tibatillukesed lehed. 

Võrsed ja mikrolehed ei ole mitte üksnes maitsvad ja kasulikud, neid on ka kodus lihtne kasvatada. Nende eelis on see, et need sisaldavad kontsentreeritud kujul kõiki toitaineid, mida taimed arenemiseks vajavad: mineraalid, vitamiinid, ensüümid, valgud ja muud teisesed taimede toitained. Ja neid on kodus taskukohane kasvatada: vaja on vaid paari lillepotti, head mulda, seemneid ja hästi valgustatud kohta aknalaual, rõdul või terrassil. Kõigest mõne nädala pärast saab pisikesed võrsed ja lehed kokku koguda ja nautida neid salatites, mahedikes või nautimiseks koos kohupiimaga: krõmps ja magus hernes, sinepine Jaapani petersell, vürtsikas ja ürdine lehtkapsas ning maalähedane punane kapsas.