Naudingut täis päevad

Kulinaarsed trendid

Naudingut täis päevad

Mallorca põhjarannik on ilus ja rahulik. See on ideaalne koht, kus lõõgastuda ja lasta end ära hellitada.

Palma rahvusvahelisest lennujaamast kõigest 50 minutit kirde suunas leiad end Park Hyatt Mallorca ukselt. Paiknemiselt ja stiililt meenutab see sügavroheliste Aleppo mändidega kaetud mäe tipus pesitsevat traditsioonilist Mallorca mägiküla (lisatud on meeldivas koguses mugavust ja luksust). Kõrgelt avaneb idülliline ja päikeseloojangul üliromantiline vaade üle Cap Vermelli oru ja alla säravsinisele merele.

Park Hyatt Mallorca on brändi esimene kuurort Euroopas ja see asub Cap Vermelli kinnisvaraarenduse südames. Selle kese on Plaza de la Torre küla peaväljak. Siit hargnevad lavendli ja maitsetaimedega lõhnastatud rajakesed eri piirkondadesse, nagu Limonero või Olivio, mille aedades kasvavad sidruni- ja oliivipuud.

Individuaalselt disainitud villades on kokku 142 tuba ja 50–150 m2 suurused sviidid, kõigis rõdu või terrass. Siin on neli restorani ja basseinibaar, ruumikas spaa ja fitnessiala, palju vaba aja veetmise võimalusi ja modernsed ürituseruumid. Hotellikülalistel on võimalus tasuta külastada naabruses asuvat puhkeklubi ja Canyameli rannal asuvat rannaklubi.

Väga tuntud on sellel Baleaari saarel pakutav viimase peal gastronoomiaelamus. Siinsed esmaklassilised toiduained on ise kasvatatud. Selle tõestuseks on ka Park Hyatti road ja köögid. Võtame näiteks baari Tapas, kus avastad maitsvaid suupisteid, mille traditsioonilised retseptid on oskuslikult rafineeritud – täiusliku tvistiga tapad. Traditsiooniline Mallorca suvesalat trampo sisaldab tükeldatud paprikat, sibulat, tomatit, majoneesi, jahvatatud mandleid, soola ja oliiviõli. See kombineeritakse hiidkrevettide ja lõhemarjaga ning serveeritakse koos värskendava supiga. Teine näide on täidetud ja praetud oliva ascolana. Nende retseptide idee autor on Michelini tärnidega auhinnatud baski tippkokk David García, kes oskab luua üllatavaid maitseelamusi, kombineerides vana ja uut kokakunsti.

Restoran Asia oma veranda ja vaatega orgu meenutab eksklusiivset ja privaatset villat. Siin valmistavad külaliskokad Aasia maailmajao eri roogi, näiteks maitsvat nyonya kanakarrit, mis on omane Malaisiale ja Singapurile.

Enamik Park Hyatti toodetest on pärit kohalikelt jaemüüjatelt ja tootjatelt, alustades jätkusuutlikult püütud kala ja vabapidamisel lindudega ning lõpetades kohalike köögiviljade, puuviljade, oliivide ja veiniga. Külalised, kellele meeldib süüa ja hästi süüa ning kes võivad ise olla kirglikud kokad, leiavad siit parimaid nõuandeid turgude (näiteks Artà turg), veinitootjate (näiteks Bodega Ribas, kus veine valmistatakse põlistest viinamarjasortidest, nagu Prensal ja Mantonegro) ja oliiviõli tootjate (näiteks Aubocassa) kohta, keda tasuks külastada.

Tekst: Regine Smith Thyme