Söö marju!

Toitumissoovitused Christian Jung/Adobe Stock

Söö marju!

Nendes on rikkalikult vitamiine, mineraale, mikroelemente ja kiudaineid. Neis sisaldub lugematul hulgal fütotoitaineid, mis tugevdavad meie immuunsüsteemi, vähendavad kolesteroolitaset, pärsivad põletike teket ning võitlevad viiruste ja bakterite vastu.

Vaarikad sisaldavad mineraale, nagu raud, kaalium, fosfor ja magneesium, mis on kõik vajalikud luude moodustumisel. Kiudaine pektiin, mida leidub ohtralt ka põldmurakates, aitab reguleerida seedetegevust.

Ka mustsõstrad on mineraaliderikkad: raud, kaltsium ja kaalium mitte ainult ei tugevda südame tööd ja vereringet, vaid ka võimestavad meie immuunsüsteemi ja soodustavad luude kasvu. Nende suur C- ja E-vitamiinide sisaldus võimaldab parandada meie keskendumisvõimet. Ning just nagu mustikadki, aitavad ka need marjad meie kehal verd toota.

Tikrites leidub palju C-vitamiini, kaaliumi, kaltsiumi, räni ja magneesiumi, tänu millele on meie juuksed läikivad ja küüned tugevad. Tänu maasikates sisalduvale suurele C-vitamiini ja foolhappe kogusele on need marjad eriti soovitatav lisand rasedate naiste ja noorte emade toidulaual. Ja viimaks, kuid mitte vähem tähtsana tuleb välja tuua, et punased viinamarjad on eelkõige rikkad neis sisalduvate antioksüdantide poolest, mis ennetavad arterioskleroosi.

Tervislik toitumine ei ole kunagi nii hästi maitsnud.