Kohvi kasutamine toiduvalmistamisel – erakordne maitsenüanss

Kulinaarsed trendid Wolfgang Kowall

Kohvi kasutamine toiduvalmistamisel – erakordne maitsenüanss

Kohvivinegretiga salat, espresso ja tüümianiga lintnuudlid, kohvi- ja veisepuljongitarretis ning vasikalihahautis Osso Buco vürtsikas kohvikastmes? Need toidud võivad esmapilgul küll tavapäratuna näida, kuid tegelikult on tegemist uute loominguliste retseptidega, mis pakuvad aromaatseid ja peenelt viimistletud maitsenaudinguid. Neis retseptides ei kasutata kohvipulbrit või espressot, nagu me harjunud oleme – joogina või koostisosana magustoitudes või kookides. Kasutusele tulevad hoopis mõrud kohvioad ise, mis annavad toiduvalmistamisel erilise maitse. Neis on peidus uskumatul hulgal erinevaid aroome – öeldakse, et ligikaudu 800 kuni 1200 –, mis on algselt loodud röstimiskunsti teel. Vahel võivad need olla piprased, suitsused, šokolaadised, ürdised või pähklised lõhnanoodid, mõnel teisel korral võite tunda vanilli, nelgi või karamelliaroomi, mis kõik annavad sinu toidule erakordse maitsenüansi.