Inimõigused – meie seisukoht

Meie pühendumus inimõiguste austamisele

Miele achtet Menschenrechte

Rahvusvaheliselt tegutseva pereettevõttena oleme teadlikud oma vastutusest meie töötajate, keskkonna ja ühiskonna ees. Seepärast võtame endale kohustuse järgida sotsiaalseid standardeid, seista inimõiguste eest ja ennetada nende rikkumisi.

Juba 125 aastat kehastab Miele rohkem kui ükski teine ettevõte kvaliteetseid kodumasinaid ja tööstuslikke seadmeid ning on usaldusväärsete ja pika kasutuseaga toodete võrdkuju. Ettevõtte vankumatute väärtuse hulka kuulub ka lugupidav ja vastutustundlik käitumine töötajate ja tarnijatega. Inimõiguste järgimine on Miele jaoks kõigis äritegevustes iseenesestmõistetav – ja ärikultuuri oluline osa.

SA8000 ja eetikakoodeksi pikaajaline rakendamine

Ka oma tarnijatelt nõuab Miele sotsiaalsete kriteeriumite järgimist. Kõiki tarnijaid üle maailma kohustatakse nende ettevõtetes täitma ülal nimetatud kriteeriume kooskõlas sotsiaalse standardiga SA8000 ning jälgima nende järgimist ka alltöövõtjate puhul. Peale selle on tarnijate eetikakoodeksis toodud põhimõtted ja nõuded Miele ja selle tarnijate vaheliste ärisuhete lahutamatu osa. Tarnija tunnustab miinimumstandarditena inim- ja töövõtjaõiguste, keskkonnakaitse, eetilise äritegevuse ja ettevõtte aususe, vastutustundlike tarneahelate ja hoolsuskohustuse valdkonna all täpsemalt selgitatud põhimõtteid. Peale selle kohustub ta need põhimõtted ja nõuded edastama temast eespool asuvatele tarneahela struktuuridele.

Riskianalüüs

Seoses tarnijatega kontrollib ja kohandab Miele regulaarselt aastatega väljakujunenud riskianalüüsi protsessi. Selleks hinnatakse vahetute tarnijate riskipotentsiaali väliste riskinäitajate ja juba olemasoleva ettevõttesisese lisateabe alusel (mh konkreetsed teadmised ja kogemused) ning järjestatakse riskiastmete järgi. Järjestamine moodustab Miele fokusseeritud, ennetava riski- ja meetmehalduse aluse. See sisaldab sõltuvalt tarnija riskiklassifikatsioonist mitmesuguseid tegevusi – kuni nõutud kriteeriumite ja miinimumstandardite järgimise iga-aastase kontrollimiseni tarnija juures kohapeal.

Miele viib teeb riskianalüüsi regulaarselt ja dokumenteerib seda – vähemalt üks kord aastas. Peale selle tehakse juhtumipõhine riskianalüüs, kui Miele tehtud riskihindamine seda nõuab või esineb tegelikke viiteid kohustuste rikkumistele, seda ka kaudsete tarnijate puhul. Kui vaatamata kõigile ettevaatusabinõudele on siiski viiteid sellele, et Miele äritegevus võiks inimõigusi negatiivselt mõjutada, on Mielel olemas eskalatsioonimenetlus tegevuse hindamiseks, muutmiseks, peatamiseks ja / või korrigeerimiseks, mille tagajärjel võidakse ärisuhe katkestada.

Kaebuste menetlemine

Julgustame oma töötajaid teatama inimõiguste põhimõtete deklaratsiooni võimalikest rikkumistest olemasoleva kaebuste või vaidluste lahendamise menetluse abil. Selle juurde kuulub ka piirkondlik juhtkond, asjakohased personaliosakonnad või nõuetele vastavuse infoliin. Meie partnerid ja kolmandad isikud saavad inimõiguste põhimõtete deklaratsiooni võimalikest rikkumistest teatada eri viisidel veebilehel www.miele.com ombudsmani kaudu.

Vastutusvaldkonnad

Üldine vastutus põhimõtete deklaratsiooni rakendamise eest on kuuest liikmest koosneval juhatusel. Vastutust inimõigustega seotud hoolsuse rakendamise eest kannab Miele kontserni funktsionaalse valdkonna vastav juhtkond ja see on juurutatud ülesandepõhiselt. Sellega tagatakse, et igale ettevõtte harule on selge tema vastutus inimõiguste järgimise ja igapäevase rakendamise eest nii oma tegevuses kui ka tarneahelas. Kõrgeima tasandi koordinatsiooni ja juhtimise võtab enda kanda keskne rakkerühm, mida veavad Sustainability and Regulatory Affairsi ja Legal and Compliance'i osakond.

 

Miele juhatus